W. van Vliet Caravanstalling en onderhoud Poeldijk

Stalling en onderhoud voor uw caravan / camper

Caravan Banden

W. van Vliet caravanstalling Poeldijk | Banden

Met een caravan wordt over het algemeen niet zo  veel kilometers gereden. Toch is het belangrijk om jaarlijks de banden goed te controleren of dat te laten doen door een bandenspecialist voordat u op vakantie gaat. Na zes jaar neemt de kans op uitval van een band toe, afhankelijk van het gebruik en de opslag. Ze zien er vaak nog prima uit, maar toch kunnen er gebreken zijn. Juist daarom is het van belang om controle van de banden, zeker als ze zes jaar of ouder zijn, jaarlijks over te laten aan een professional. Hij kan mogelijke gebreken, zoals flat-spotting (een vlakke kant aan de band door stilstand), uitdroging en andere mankementen vaststellen en als dat nodig is de band op de juiste bandenspanning brengen. Als de banden vervangen moet worden, wegen de kosten niet op tegen de schade die ontstaat door een klapband.

Klapband

Schade na klapband

slijtage plekken/uitdroging

te lage banden spanning

uitleg wat er op een band staat


W. van Vliet caravanstalling Poeldijk | Banden

Recent heeft VACO (bedrijfstak organisatie voor banden en wielerbranche in Nederland) de polissen van een aantal caravanverzekeringen beoordeeld op hetgeen zij specifiek over banden hebben vastgelegt.

Uit de resultaten blijkt dat de inhoud van deze polissen sterk uiteenlopen.

Van het verplicht vervangen van banden ouder dan 6 jaar (FBTO) tot de verplichting tot voldoende zorg/onderhoud.

Overigens wordt aan een Tempo100 ontheffing (geldig in Duitsland) de voorwaarde gesteld dat de banden van een caravan of aanhanger niet ouder mogen zijn dan 6 jaar.